Heerlijk schommelen in je eigen tuin

Denkt u dat schommels alleen maar uit een paar schommelbalken en een schommelzitje bestaan? Dat is natuurlijk de basisopbouw van een schommel, maar de verschillende schommel modellen bieden toch veel meer extra’s en bijzonderheden.
 

Schommels in diverse modellen

Over de schommel met aangebouwde glijbaan zal uw kind bijvoorbeeld zeker enthousiast zijn. De schommel, met plaats voor twee schommelzitjes, heeft dan ook nog een ladder, een klein platform en de gewenste glijbaan. Wilt u nog meer speelmogelijkheden aan de schommel? Met enkele handelingen is de schommel al te veranderen in een kleine speelplaats. In plaats van een glijbaan kunt u de schommel natuurlijk ook met een klimnet of een klimwand uitbreiden. Aan deze combinatie trainen uw kinderen niet alleen spelenderwijs hun coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook hun behendigheid en kracht kunnen ze testen. Als u erg veel plaats in de tuin heeft, kunt u uiteraard ook een schommel kiezen, die zowel een klimnet, een klimwand als een glijbaan heeft.
 

Schommel uitbreiden

Schommels zijn ook als totaalpakketten verkrijgbaar. Dan gaat het om speeltorens die samengesteld zijn met schommels, klimtorens, zandbakken, touwladders en vele andere speeltoestellen. Een schommel is vaak ook naderhand nog uit te breiden met de gewenste accessoires. U kunt dus met een klassieke schommel starten en die langzaam met verder onderdelen uitbreiden.
 

Een schommel met een zandbak

De mogelijkheid om onder de aangebouwde glijbaan of klimwand nog een zandbak te plaatsen spreekt ook veel ouders aan. Terwijl de grote kinderen schommelen, kunnen de allerkleinsten ongestoord in het zand woelen. En als het schommelen te vermoeiend wordt, verkassen de avonturiers om te ontspannen gewoon even naar de zandbak. U kunt de zandbak ook niet vullen met zand en deze als rommelkist gebruiken voor schommelaccessoires en ander speelgoed.
 
Voor kinderen is zeker de uitvoering van de schommel van belang. Maar natuurlijk spelen ook de hoogte van de schommel en de veiligheidsaspecten zoals schommeltouw, schommelhaken, schommelbevestiging en bescherming tegen vallen een rol. Als u een schommel koopt, zult u ook deze dingen de revue moeten laten passeren.
 
Schommels vindt u in vele soorten en maten, bv. met ronde of vierkante balken, of bent u opzoek naar een schommelzitje, kijk dan eens in de kategorie; duo-schommel, babyschommel, bandenschommel. Om de schommel op te hangen heeft u passende schommelhaken nodig.