Schommel vierkant
Schommel rond
Schommel met speeltoestel
Duo schommel
Babyschommel
Bandenschommel
Schommelhaken
www.wickey.de www.wickey.at www.wickey.de www.wickey.fr www.wickey.co.uk www.wickey.co.uk www.wickey.nl www.wickey.be www.wickey.es
 
 
Bekijk hier de nieuwe speeltoestellen folder van WICKEY
 

Schommel rond

buttons_rund.jpg

Schommel met ronde palen

Heeft u besloten om een schommel van rond hout te kopen? Houd er dan rekening mee dat het ronde hout eerder scheuren vertoont dan vierkante balken. Dit heeft geen gevolgen voor de stabiliteit van de schommel.
 

Een schommel voor elke tuin

Heeft u voor uw schommel maar beperkt plaats in uw tuin? Dat is niet erg, want ook schommelframes kunnen zeer veelzijdig zijn. Ook als u misschien alleen plaats heeft voor een schommel met een enkel schommelzitje, dan kun u onder meer nog een klimtouw of een schotelschommel aanbrengen. Dan heeft u weliswaar een plaatsbesparend schommelframe, maar desondanks speelmogelijkheden voor twee kinderen. Natuurlijk kunt u de accessoires voor uw schommel altijd snel omwisselen in een handomdraai is het klimtouw vervangen door een touwladder en in plaats van een babyschommel hangt u een bandenschommel aan uw schommel. Ook naderhand kunt u de schommel met ronden balken nog uitbreiden. Bijvoorbeeld met een aanbouw voor een klimnet of een glijbaan.
 

De schommel bevestigen

Besteed voldoende tijd aan het bevestigen van uw schommel. Als u een schommel van rond hout koopt, dan moet u ook de daarbij passende paalhouders voor ronde palen bestellen of als alternatief minimaal grondankers met een schroef aanbrengen. Paalhouders geven uw schommel wel een hogere stabiliteit als grondankers. U heeft wel iets meer tijd nodig om ze te monteren. Daarnaast heeft u voor het ophangen van een schommelzitje aan de schommel ook een passende schommelhaak nodig. Ook bij de keuze van de schommelhaak moet u er op letten, dat u gekozen heeft voor een schommel met ronde palen. Maar denk er ook aan welk soort schommelzitje er aan uw schommel komt te hangen. Voor sommige schommelzitjes (bijvoorbeeld de duoschommel) heeft u speciale schommelhaken nodig.